Tukea kulttuurin tekijöille ja kokijoille

Parhaimmillaan kulttuuri tarjoaa uusia elämyksiä ja näkökulmia niin tekijälleen kuin kokijalleen. Tutkitusti taide myös lisää ihmisten hyvinvointia ja jaksamista. Näin kuntavaalien alla on hyvä tarkastella Oulun kulttuuripolitiikan tilaa, varsinkin kun Euroopan kulttuuripääkaupungiksi hakemista on pidetty esillä.

Kulttuuri ei saa jäädä vain harvojen ja valittujen harrastukseksi. Tästä näkökulmasta tärkeää on kulttuuripalveluiden tavoitettavuus. Suomalaisen yhteiskunnan hienoimpia asioita on kirjasto, joka mahdollistaa maksuttoman omaehtoisen opiskelun ja tuo taidetta lähelle ihmistä. Oulussa on tärkeää säilyttää lähikirjastot ja mahdollisuuksien mukaan laajentaa niiden aukioloa.
Kulttuuripalvelut saataisiin yhä useamman kaupunkilaisen tavoitettavaksi, jos työttömille alettaisiin tarjota kulttuuriseteleitä, joita voisi käyttää esimerkiksi teatterissa käymiseen, samaan tapaan kuin tällä hetkellä heille tarjotaan liikuntapasseja. Mahdollisuus kulttuurin harrastamiseen vähentäisi syrjäytymisriskiä ja voisi auttaa kulttuuripalveluiden ajoittaiseen vajaakäyttöön.

Kulttuuritoimijat tarvivat Oulussa lisää tiloja. Erityisesti atelje- ja toimistotilat ovat kiven alla. Kaupunki voisikin etsiä tyhjillään olevia tilojaan ja antaa niitä maksutta kulttuuritoimijoiden käyttöön. Erityisen ajankohtaiseksi tämä tulee, kun Tukikohdan purku-uhka realisoituu. Olisi toivottavaa, että tulevaisuudessa toimijoille saataisiin taattua pitkäikäisemmät tilat. Tällä tavalla toiminta saataisiin vakiinnutettua, jatkuvuus turvattua ja uusia ihmisiä paikalliskulttuurin piiriin.

Uskon vakaasti, että näillä toimilla Oulun kulttuurielämä saataisiin kukoistukseen, jota kelpaisi kulttuuripääkaupunkina esitellä koko Euroopalle.

OskarOlaussen
Vasemmistoliitto Oulu

25-vuotias vasemmistoaktiivi ja matematiikan opiskelija. Ehdolla Oulussa kaupunginvaltuustoon numerolla 578.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu